Männens skönhetsvård – Rakkniv

Skrev ju kort på introsidan att skönhet för män ju handlar mest om hårvård och skäggvård och som jag även skrev där är många män hopplöst förvirrade. Det är ju inte särskilt konstigt, de är ju överlag inte superintresserade utan slänger bara helst lite vax i håret och är klara.

Som jag också skrev där så brukar jag tipsa de att köpa rakkniv, rakborste och raktvål. Idag tänkte jag berätta varför.

Rakkniven – Männens Peeling

Rakning med rakkniv

De största fördelarna med att raka sig med rakkniv är inte så uppenbara, eftersom det har med huden att göra och det krediterar man ju sällan rakdonet. Om man inte rakar sig någorlunda regelbundet så är det lätt att lagret döda hudceller blir för tjockt, speciellt om man inte är purung längre. Om man rakar sig med en vanlig rakhyvel är det lätt att den skrapar bort för många hudlager med alla dess rakblad och därmed torkar ut huden. Man kan säga att raka sig med rakkniv är som att peela huden och det vet vi ju alla hur bra det är. Det fungerar förövrigt ungefär lika bra med säkerhetshyvel, det viktiga är att det inte är många rakblad.

Hej Då Rakfinnar

På ungefär samma sätt är det med rakfinnar, en rakhyvel med massor av blad tenderar att med första bladet dra ut skäggstrået och med ett följande blad raka av det ”under hudnivå”. Då är det lätt att skäggstrået inte hittar ut och en inflammation bildas, d.v.s en rakfinne. Det händer av uppenbara skäl inte med en rakkniv.

Billigt

Som ni säkert vet är det svindyrt att köpa nya rakblad till flerbladsrakhyvlarna. Till en rakkniv är det nästan inga kostnader när man väl har införskaffat själva rakkniven med tillbehör.

Det är skönt

Har ni testat massera in raktvål(raklödder) i ansiktet med en fin rakborste? Det har jag, jag vet inte hur många gånger min killkompis tjatade om hur skönt det var så jag var ju tvungen att prova. Han hade rätt, det är otroligt skönt, rakborstarna har oftast grävling eller vildsvinshår och de är ganska hårda. Det gör att det blir lite som att man kliar sig i ansiktet med något väldigt skönt, svårt att förklara. Allt som allt gör det rakningen till en trevlig upplevelse.

Se så ut och köp rakkniv till era killar!

På återseende..